[VID] Επίσκεψη στην Αγγλία (2022)

Την Άνοιξη του 2022 επισκεφτήκαμε την Αγγλία και τους αγαπητούς μας Φίλους του Αγίου Όρους Αγγλίας (FoMA), όπου μαζί πραγματοποιήσαμε ημερίδα στο Συνεδριακό Κέντρο Pussey’s House με θέμα τα αναστηλωτικά έργα του κελλιού.

Ομιλητής ήταν ένας από τους μοναχούς του κελλιού, ο οποίος εκτός από την ιστορία του κελλιού μίλησε για την εξέλιξη των εργασιών και μελλοντικούς στόχους προς αποκατάσταση. Στη συνέχεια απάντησε σε ερωτήσεις.

Το πνευματικό μας ταξίδι είχε ακόμη δυο προορισμούς: την ενορία των Αγ. Αναργύρων στο Λονδίνο, όπου συνομιλήσαμε για τα θαύματα των Αγίων και την πνευματική ζωή στην Αγγλία, με τον εφημέριο – πνευματικό του ναού, Αρχιμανδρίτη Χρυσόστομο Τύμπα.

Η Κυριακάτικη Θεία Λειτουργία πραγματοποιήθηκε στον Ι.Ν. Αγ. Αθανασίου στο Cambridge όπου λίγο πριν την Θεία Κοινωνία, μιλήσαμε για το θαύμα του “Άξιον Εστί”. Παραδώσαμε στον ναό μια εικόνα, πιστό αντίγραφο της Παναγίας του “Άξιον Εστί” που θησαυρίζεται στο κελλί μας, η οποία εναγκαλίστηκε από τους εδώ πιστούς με ιδιαίτερη θέρμη. Εντός του ναού διακονούσε ο κος Γεώργιος Πίππας, πρώην δήμαρχος της πόλης, πρύτανης του Πανεπιστημίου και χρισμένος Σερ από την Βασίλισσα, ο οποίος με πολύ υπομονή μας ξενάγησε στα σημαντικότερα σημεία ενδιαφέροντος του Cambridge.

Scroll to Top