Εγκάρδια ευχαριστία

.. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΥΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΟΣΠΙΤΟΥ ΤΟΥ ΚΕΛΙΟΥ ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙΝ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ

 

Η παραπάνω φωτογραφία δείχνει το Εργατόσπιτο του Κελλίου μας “Άξιον Εστίν” στην Έρημο της Καψάλας στο Άγιον Ορος.


Αναστυλώνεται απο τον Μάρτιο του 2019 με χρήματα του λαού της Κύπρου και των Φίλων Αγίου Όρους της Αγγλίας, Γερμανίας και Αμερικής. Τους ευχαριστούμε θερμώς.

 

Ευχαριστούμε επίσης όλους τους φίλους, γνωστούς και αγνώστους από όλα τα μέρη της Ελλάδος που μας βοηθούνε ποικιλοτρόπως και τους ευλαβείς προσκυνητές για το εγκάρδιο ενδιαφέρον τους.

 

Με την βοήθεια της Παναγίας γίνεται Έρανος στην Κύπρο με την γραπτή ευλογία της Αρχιεπισκοπής Κύπρου και της Μητρόπολης Λεμεσού.


Οι μετά τη Θεία Λειτουργία Έρανοι, γίνονται σε Ναούς με τη φροντίδα των Ιερέων και τα χρήματα στέλλονται κατευθείαν στο Λογαριασμό του Κελλιού Άξιον Εστί, στο Άγιο Όρος.

 

Με δύο εργάτες έμπειρους και χειρωνακτική εργασία των Πατέρων στήνεται από την αρχή το εργατόσπιτο, δηλαδή το σπίτι που μένανε οι εργάτες που εργάζονταν με τους παλαιούς Πατέρες, σε καιρούς οικονομικής άνεσης του Κελιού.

 

Το Κελλί είναι πίσω, δεν φαίνεται στη φωτογραφία και παρόλο που είναι ετοιμόρροπο φιλοξενεί 7 Πατέρες και περιμένει να βρεθούν χρήματα αρκετά για να αναστυλωθεί.

 

Στο μεταξύ αποφασίστηκε για τη διαμονή των Πατέρων να αναστυλωθεί το Εργατόσπιτο.

Όλα γίνονται με την γραπτή ευλογία της Ιεράς Μονής Παντοκράτορος, την ευχή του Ηγουμένου Γαβριήλ και την έμπρακτη υλοποίηση από τους Πατέρες του Κελιού μας.

 

Όλα γίνονται με βάση τις εγκεκριμένες άδειες.

 

Σκοπός είναι να κλείσει το εργατόσπιτο μέχρι το τέλος του 2019 ώστε να μετακομίσουν οι Πατέρες από το Ερείπιο Κελλί του Άξιον Εστίν.

 

Ο κίνδυνος κατάρρευσης λόγω των υπογείων καθιζήσεων που προκαλείται από υπόγεια νερά είναι ορατός και επιβάλλεται η μεταφορά των Πατέρων στο νέο κτίσμα.

 

Ευχαριστούμε την Κυπριακή Εκκλησία και το Λαό της και μένουμε κυριολεκτικά έκπληκτοι για την απίστευτη φιλανθρωπία και ελεημοσύνη που πρόθυμα ενεργούν και οργανωμένα τροφοδοτούν το Κελλί με χρήματα που γίνονται λάσπη και πηλός, τοίχοι , πόρτες και κεραμίδια.

 

Η Εικόνα του Άξιον Εστίν που είναι η Πρώτη σε τιμή Εικόνα της Παναγίας στο Άγιον Όρος , μεταφέρθηκε απο το Κελλί Άξιον Εστίν στο Πρωτάτο, τον πρώτο Ναό στις Καρυές το 982 μΧ και είναι Δεξιοκρατούσα, αντίγραφο της Παναγίας του Κύκκου.

 

Ευχαριστούμε το Σύλλογο Φίλου του Αγίου Όρους Αγγλίας που με πολλή αγάπη κινητοποιούν τα μέλη τος να συμμετέχουν με αξιόλογα ποσά στο θεάρεστο έργο μας.

 

Ευχαριστούμε τον Μοναχό Ισίδωρο , του Κελλίου Άξιον Εστίν και τους συνεργάτες του στην Κύπρο για την απίστευτη θυσία, να αναλώνονται για το Κελλί όπου οι Άγγελοι απέδωσαν την ύψιστη Τιμή το 982 μΧ στην Παναγία μας, ψέλνοντας με εκπρόσωπο τον Αρχάγγελο Γαβριήλ, για πρώτη φορά τον Ύμνο Άξιον Εστίν που ακούμε σχεδόν σε κάθε Λειτουργία μετά τον Καθαγιασμό των Τιμίων Δώρων.

 

Ευχαριστούμε τούς Πατέρες του Κελιού που με αστείρευτη δεινότητα και μεράκι ομορφαίνουν τις πέτρες και τα ξύλα δίνοντας ζωή στο γκρεμμισμένο εργατόσπιτο.

 

Ευχαριστούμε την Παναγία μας που μας ενέπνευσε τον τρόπο αυτό αναστύλωσης δηλαδή με Έρανο από την Εκκλησία και το Λαό και την προσωπική εργασία των Πατέρων, ώστε να στερεώνονται όλα με την Αγάπη της Παναγίας και του Λαού.

 

Ευχαριστούμε όλους όσους με Αγάπη προς την Παναγία και τους Πατέρες συνεισέφεραν και συνεισφέρουν.

Η τελείωση του Εργατόσπιτου και των βοηθητικών χώρων που προβλέπεται Θεού συνεργούντος, στο τέλος του 2019 θα σημάνει την έναρξη για το μεγαλύτερο Έργο που θα είναι η εκ βάθρων αναστύλωση του Κελλίου Άξιον Εστίν.

 

Ο Γέρων του Κελλίου

Ιερομόναχος Λουκιανός.

Search
Scroll to Top