Μονή Petru Voda, Ρουμανία

Ανάβλυση μύρου – Μονή Petru Voda (Ρουμανία)

Οι μοναχές του μοναστηριού Paltin Petru Vodă, στη Ρουμανία, αναφέρουν το θαύμα με ένα αντίγραφο του «Ἄξιόν Ἐστι», λίγο καιρό μετά την κοίμηση του πνευματικού της Μονής και ομολογητού Ιουστίνου Παρβού.

Γράφουν:

«Ένα ένδοξο θαύμα συνέβη σήμερα στο μοναστήρι μας, με τη χάρη του αγαθού Θεού. Ένα θαύμα, το οποίο μας χαροποιεί και παρηγορεί τις καρδιές μας, αλλά ταυτόχρονα μας ανησυχεί.

Σήμερα, 11 Ιανουαρίου 2014, η εικόνα της Μητέρας του Θεού, που φυλάσσεται στο καθολικό της Μονής, ανέβλυσε μύρο με τόση έντονη ευωδία, ώστε μπορούσες να την αισθανθείς τόσο εσωτερικά, μέσα στο ναό, όσο και εξωτερικά, στον περίγυρο της Εκκλησίας.

Η εικόνα είναι ένα αντίγραφο της γνήσιας, θαυματουργού εικόνος “Ἄξιόν Ἐστι” από το Άγιο Όρος, αγιογραφημένη με τον κόπο, την αγάπη και επιμέλεια των Ρουμάνων πατέρων του Άθω. Δόθηκε σε εμάς, τις μοναχές του Paltin Petru Voda, για να ανακουφίσει τον πόνο μας μπροστά στην απώλεια του γέροντά μας Ιουστίνου Παρβού και να είναι το στήριγμα και οδηγός μας στο μυστήριο της σωτηρίας.

Όμως, για ποιο λόγο  έγινε αυτό το θαύμα; Για να αποκαλυφτεί η δύναμη της πραγματικά θαυματουργού αυτής εικόνος ή για να μας προετοιμάσει, προμηνύοντας περισσότερες δυσκολίες και πειρασμούς για τους δικαίους; Νιώθουμε την υποχρέωση να ενδυναμώσουμε και αυξήσουμε τις προσευχές μας, ζητώντας από την Μητέρα του Θεού να συγχωρέσει τα πλημμελήματά μας και να μας απαλλάξει από κάθε πειρασμό και θλίψη, που δικαίως έρχονται σε μας».

Search
Scroll to Top